Vårt første møte

Det første møtet og mulig grovskisse. 4 menn der ingen kjente alle de andre 3. Som frivillig velger å være sammen i mange uker, veldig tett sammen.

En søndag før jul møttes vi. Tror alle var rimelig spent på hvordan dette skulle gå. Skulle vi avslutte samarbeidet der og da eller ville det være en slags felles kjemi med noenlunde sammenfallende mål for turen?  Tror alle var litt spente da vi troppet opp hos Kai. En «pensjonist», en tømmermann, en bedriftsleder og en økonom.

Bilder er jo alltid vanskelig, men her er offisielle passbilder uten smil og unødvendig fjas 🙂

Kai Kristensen

Forskjellige bakgrunner og situasjoner i livet. Sikkert og forskjellige politiske syn og livssyn. Viste seg fort at det er en stor fordel å være voksen og ha litt livserfaring.  Her var det bare å klaske på med bekymringer og tanker. Det er lov å bli sur på turen, men trenger ikke klage for mye. Det er lov å være dritlei både bil og personer i perioder. Det er ikke lov å klage når ting går galt, da skal vi tie stilt eller jobbe sammen. Joda dette lover bra.

Ole Jonny Gysland

Men hvor vil vi dra, hvilken rute er det vi ønsker? Her er det plutselig forskjellige syn. Jo er som vanlig bekymret for det meste og vil ikke i Pamirfjellene. Blir nedstemt og da er jo det gjort. Alle vil til Kappadokia i Tyrkia for å fly luftballong og se utrolig landskap. Alle vil og se The gate to Hell i Turkmenistan. Og da gjenstår Gobiørkenen som den store utfordringen Skal vi gjennom eller ta korteste vei til mål etter Kasakhstan?  Selvfølgelig blir det Gobiørkenen, dette er turen for ekstreme utfordringer.

Så da blir ruten med avreise onsdag 15/7 fra Risavika: Norge, Danmark, Tyskland, Belgia Frankrike, England. Start i Winchester 19. juli. Så følger fortløpende Frankrike, Tyskland, Østerrike/Ungarn, Kroatia, Serbia Bulgaria, Tyrkia, Iran. Turkmenistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Kiirgistan, Kasakhstan. Russland, Mongolia, Russland (mål). Så rett vei vestover til Finland, Sverige og til slutt tilbake i Norge. Turen estimert til et sted mellom 6-8 uker, alt etter hvor mange og hvor alvorlige problemer vi får underveis.  Både Jo og Harald har hatt litt problemer med å få fri fra jobb, så det er enighet om at de kan fly tilbake til Norge etter 6 uker hvis vi har ankommet mål til da.

Harald Velde

Javel, så er det gjort. Men vi har jo egentlig ikke kommet i gang med noe enda. Men det blir fort en arbeidsfordeling for å bruke våre beste egenskaper. Kai og Ole Jonny fortsetter å mekke på bilene. Jo tar seg av kommende papirarbeid som penger, visum, kart, blogg og annet.  Harald tar foreløpig en tur på sofaen, men har som oppgave å styrke ryggen fram til avreise.

Jo Skarstad

Det begynner å demre for meg at denne turen faktisk blir virkelig. Jeg skal faktisk kjøre gjennom «halve verden». I en bil som har null fart, er overlesset og bråker, hver dag 6 uker i strekk. På ekstremt dårlige veier hvis det i det hele tatt er vei.  Med mennesker jeg nesten ikke kjenner. I områder ingen jeg kjenner har vært før. Med dårlig hygiene, teltliv i 2/3 av nettene, dårlig og uvant mat. Her er vi garantert uhell med bil og diare på meg selv. Og det verste av alt er at jeg kjenner jeg begynner å glede meg. Forskremt, usikker og bekymret, men likevel fortrenges dette av følelsen av at dette blir mitt livs eventyr, og det blir bra.  
Men i januar dukker en mørk sky opp i horisonten. Iran og USA er ikke lenger på talefot, de er nesten på randen av krig. Hvordan vil det påvirke våre reiseplaner? Vil allierte få innreise forbud? Vil det roe seg og plutselig eskalere igjen akkurat når vi er der? Dette er ikke bra. Men hva kan en gjøre?

Så vil vi starte å presenter våre sponsorer etter hvert. I dag takker vi Klepp Antirust AS som har tectylert bilene våre og dermed forberedt de bedre til all slitasjen som kommer. De har og brukt bilene på Facebook. https://www.kleppantirust.no/  https://www.facebook.com/kleppantirust/

Et bilde som inneholder lastebil, bil, transport, bygning

Automatisk generert beskrivelse

https://no.wikipedia.org/wiki/Kappadokia

https://en.wikipedia.org/wiki/Darvaza_gas_crater

https://en.wikipedia.org/wiki/M41_highway

https://no.wikipedia.org/wiki/Gobi%C3%B8rkenen

En tanke om “

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag nettstedet ditt med WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere liker dette: