Vaksiner

Vaksine, Virus og Veivalg

dTP-IPV*, Hap A og B, BCG, Rab, TBE, Jap. Alt forkortelser for diverse vaksiner som trengs for en tur i Sentral-Asia. Her er det tydeligvis smittefare fra både mennesker, mygg, gris, vadefugl og alle slags firbente skapninger. Totalt 17 injeksjoner og absolutt ingen mot Corona.  Men noen av disse varer livet ut så da kan det vel sees på som en investering.

Hva er så alt dette mot? Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, Hepatitt A (matinfeksjon), Hepatitt B (kjønnssykdom?), Tyfoid (magetrøbbel med mye feber) Tuberkulose, Rabies, Skogflått og Japansk encefalitt (virus hjernebetennelse). I tillegg vil vi ha med oss smertestillende og antibiotika. Har liten lyst til å lande på sykehus eller enda mindre innom en lokal lege i deler av disse områdene.

Lokalt sykehus Sentral-Asia

Og midt oppi dette er Coronaviruset dukket opp. Grenseovergangen fra Iran til Tyrkia er nå stengt. Men vi skal jo andre veien. Så det er uproblematisk. Og så lenge de ikke stenger grensen fra Iran til Turkmenistan vil ikke dette viruset ødelegge løpet for oss. Pr i dag, 3. mars, så er det ikke rapportert noen tilfeller i Sentral-Asia. Betyr ikke at det ikke finnes noen smittede. Men det betyr og at innreisebestemmelser endrer seg hele tiden. I går kveld så innførte Tadsjikistan, porten til Pamir, innreiseforbud for 23 nasjonaliteter. Jeg har ikke funnet ut om Norge er en av de ennå. Dette vil ikke stoppe oss, men frata oss muligheten til en av de største opplevelsene på turen. Men å forutsi hvordan situasjonen er om 4,5 måned er umulig. Så vi får ta det etter hvert. At vi selv skal bli smittet bekymrer oss ikke i det hele tatt. Fram til det motsatte er bevist er vi optimister.

Slik ser det nå ut iflg FHI

Men vi trenger jo en plan B hvis alt går galt i Iran. Så det er sjekket en alternativ rute gjennom Georgia, Armenia og Aserbajdsjan Og så ta «ferjen» fra Baku over til Turkmenistan eventuelt Kasakhstan. Dette er et utrolig dårlig alternativ av så mange årsaker at det krever en egen blogg som eventuelt dukker opp senere. Men skulle det bli aktuelt så er det greit å vite at vi trenger ikke visum til Georgia eller Armenia, og visum til Aserbajdsjan kan søkes elektronisk, så det får vi gjøre når vi er på vei i så fall. Og når det gjelder visum generelt så er jo det sinnsvakt omfattende arbeid og forholdsvis kostbart det og.  

Men nå vil vi og takke Nilsen Motor for god hjelp på en av motorene hittil og en overhaling før eller etter løpet. Fagkunnskap og velvillighet som kommer godt med i dette prosjektet.

http://www.nilsenmotor.no/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag nettstedet ditt med WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere liker dette: