Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

Kjøretøy

Hva kommer man fram med?

Siden 6 biler er startet første gang i 2004 har det vært mange forskjellige biler som har startet dette løpet. Men det er noen grunnleggende regler for bilene. Motoren skulle opprinnelig ikke være større enn 1000 kubikk og det burde være en «shitty car». Altså ikke hverken ny eller dyr. Dette er jo ikke et rally i ordets egentlige forstand at det er en konkurranse. Det er show og opplevelser for de som deltar mens formålet er å oppnå høyest mulig innsamling til veldedige formål.

Man er ikke i tvil om eierens opprinnelseland

4-hjulstrekk er heller ikke tillatt. Men vi ser jo at arrangøren er forholdsvis lempelig på reglene her. Det er noen få Suzukier med 4 hjulstrekk som har meldt seg på i år og.  Uansett er det med denne motorstørrelsen forholdsvis små biler det er snakk om.

Skjult i skogen men man finner den i ørkenen
Små tvillinger

Og her sitter det ofte 3 eller 4 personer.

Hver bil som kommer til mål har hatt gjennomsnittlig 9 stopp for å reparere noe. Alt fra ødelagte dekk til styrestag, hjullager, clutch, girkasser, bremser og alt mulig. Alle forteller om en utrolig hjelpende lokalbefolkning uansett hvor de har vært. Men reservedeler er fullstendig fraværende stort sett. Og kan det ikke repareres med sveiseapparat, ståltråd og teip som aldri er langt vekke hos befolkningen, må en taues til nærmeste storby og vente på reservedeler. Tauing kan være over 100 mil og sending av deler kan ta en uke. Rekorden sies å være tauing i 1900 kilometer.

Hvem kommer fram og hvem må taues?

Det er omtrent 30% som ikke kommer i mål hvert år. Så av årets 300 startende er det altså ca 90 biler som vil bli stående igjen et sted mellom start og mål. Ikke rart vi må betale et depositum til arrangør som vi får tilbake når bilen er tilbake i Norge. De må til tider ut og rydde opp.

Spørsmålet er ikke om, men når uhellet er ute

Det er laget flere TV program om turen. Og minst 2 bare på NRK. I fjor gikk en serie kalt «Over land» som fulgte 3 karer i en Skoda Fabia. Anbefales på nett—TV. Og tidligere har Backe og Gokstad kjørt en gammel brannbil i samme løp.

De kom fram til slutt

Flere lokale har deltatt og i fjor kjørte 3 personer i Team Ufo Hunter en Opel Agila

De mente at det var veldig god benplass i denne.

Det er og flere VW bobler som har deltatt tidligere. Men om flere enn 1 har klart å komme i mål har jeg ikke peiling på.

Denne startet i det minste, men om den kom fram?

Vi trenger nok litt flaks i tillegg til reservedeler og tålmodighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: