Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

Ka nå då?

Eller «hva nå» som det heter på fint

Coronaen herjer. Grenser er stengt. Nordmenn er uønsket i de fleste land. Og vi planlegger tur om under 4 måneder. Oppi alt som er viktig i denne verden akkurat når er dette blant det mest uviktige. La meg først og fremst få si det. Men mange lurer på hva vi tenker nå.

Iransk utenriksdepartement sier at de er ferdige med dette og åpner grensene i juni. Javel, men men hvem slipper ut av Iran etterpå? Plan B var via Aserbajdsjan. Men de har nå kansellert alle visum utstedt for hele 2020. Så foreløpig er det helt umulig å planlegge via det Kaspiske Hav

Fraktebåt som og fungerer som ferje.

Vi har bestilt en del visum gjennom Visa Machine i London. Siste frist for å søke LOI til Turkmenistan er i utgangspunktet 1.april. Vi har allerede fått der. Men det er pr dags dato ubrukelig siden nordmenn har innreiseforbud. Vi har og fått Visum/tillatelse til å kjøre gjennom Naturreservatet Pamir i Tadsjikistan. Der er og grensen stengt. Ellers har vi betalt for visumsøknader til en del andre land. Visa Machine sier vi bare skal holde oss rolige og se en stund framover.

Arrangøren, The Adventurist, sier at løpet skal gå som planlagt. Akkurat som om de er i stand til å si det nå. Men det planlegges som om det skal gå som planlagt. Og så fikk vi melding i dag om at alle arrangement de har i løpet av april selvfølgelig er avlyst. Og vi har fått melding om at hvis vi ønsker så kan vi overføre påmeldingavgift for 2020 til 2021.

Plan C for mange er den eksotiske turen fra England og OPP gjennom Europa gjennom Norge til Nordkapp og så gjennom Russland til mål. Vel, ikke fullt så eksotisk for oss som allerede har kjørt en del i Norge. Så dette er ikke en aktuell rute for oss. Og Russland er da og en nøtt med tanke på så langvarig visum en da trenger.

Nordkapp

Så hva gjør vi, Rally Team Garfield og Sola Rally team? Vi skal gjennomføre dette løpet. Med Turkmenistan, Pamir og Mongolia som høydepunkt. Men vi setter oss nå litt på gjerdet og venter til nærmere 1 mai. Pga tidsfrister med visumsøknader og annet så er det en slags deadline. Da får vi bestemme oss for om det blir gjennomført i 2020 eller 2021. Vi skal uansett gjennomføre, det er vi blitt enige om.

Men fram til da får vi håpe at noen ser en løsning på den krisen verden er i akkurat nå. Ikke for vår del, men for alle de som risikerer helse og i verste fall liv. Og når det går over så kan en tur gjennom denne del av verden være ekstra verdifull. For både dem og oss.

Fram til da. Lykke til alle sammen. Akkurat nå kan en liten frisk tur i nærområdet ha langt større verdi enn Mongol Rally. Vi står sammen gjennom dette og kommer sammen ut på andre siden uansett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: